Regulament

 REGULAMENT

XCE CENTRAL – SIBIU

                                                                  23 APRILIE 2017

 1. Generalitati:

1.1    Acest regulament se aplica tuturor participantilor la competitia de ciclism MTB XCE CENTRALSIBIU – 23.04.2017.

1.2    Organizatorul evenimentului este Asociatia TOTAL CYCLING CLUB din Sibiu.

1.3    XCE CENTRAL este un concurs de ciclism-mountain bike, XC Eliminator (XCE), destinat tuturor ciclistilor (incepatori, amatori si profesionisti), posesori de biciclete mountain bike in buna stare de functionare.

1.4    Sunt admisi in competitie ciclisti care au implinit minim varsta de 18 ani la data concursului.

1.5    Inscrierea participantilor se poate face prin inregistrare online conform programului stabilit si afisat pe site-ul competitiei.

          Inscrierea se considera finalizata dupa ce concurentul prezinta dovada platii (ordin de plata, chitanta) si semneaza Declaratia de Participare. Prezentarea cartii de identitate la Race Office este obligatorie.

1.6    Prin semnarea declaratiei de participare, fiecare participant:

– declara ca accepta si intelege termenii si conditiile de participare la XCE CENTRAL, precum si regulamentul particular al competitiei;

– isi da acordul ca imaginea sa, alte date publice precum rezultatele obtinute, clasamente, sa fie folosite in materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afise, filme, interviuri, etc., in mod gratuit si necenzurat.

1.7    Organizatorul are dreptul de a refuza inregistrarea si participarea in cursa a unui concurent, din motive obiective.

 

 1. Obligatiile participantilor

2.1    Participarea la XCE CENTRAL se face pe proprie raspundere, in deplina cunostinta a aptitudinii de a participa la un astfel de eveniment, a starii de sanatate fizica si mentala, precum si a starii tehnice a echipamentului fiecarui participant.

2.2    Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, colaboratorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire, deces sau pagube de orice natura care pot surveni in timpul sau ca urmare a desfasurarii evenimentului.

2.3    Traseul de concurs va fi marcat corespunzator specificatiilor probei de XCE.

2.4    Fiecare participant trebuie sa semneze la preluarea numarului de concurs, o declaratie de participare, prin care isi asuma riscurile ce pot rezulta din participarea la XCE CENTRAL. Este recomandat ca participantii sa dispuna de asigurare in caz de accidente, valabila pentru competitii sportive.

2.5    Purtarea unei casti de protectie speciala pentru ciclism este obligatorie pe toata durata desfasurarii concursului. Refuzul purtarii unei casti de protecţie sau lipsa acesteia atrage descalificarea/refuzul de a primii concurentul la start, dupa caz.

2.6    Participantii au obligatia de a asculta si de a respecta indicatiile/instructiunile organizatorului si a personalului de concurs, precum si de a concura conform nivelului tehnic si disponibilitatilor fizice.

2.7    Preluarea numarului de concurs si a pachetului de inscriere se face la fata locului, inaintea desfasurarii competitiei, in baza actului de identitate, in intervalul orar prevazut de catre organizator.

2.8    Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, daca acesta se prezinta in stare de ebrietate, este sub efectul substantelor halucinogene sau este in stare de slabiciune, epuizare fizica sau psihica.

2.9    Concurentii inscrisi vor avea obligatoriu bicicleta tip mountain bike in stare buna de functionare si casca de protectie.

 

 1. Cotizatia de participare

3.1    Cotizatia de participare la XCE CENTRAL se poate achita prin transfer bancar si garanteaza participarea la cursa + pachet de inscriere (in functie de sponsorii atrasi).

3.2    Inscrierile online se inchid vineri, 21 Aprilie 2017, la miezul noptii.

3.3    Cotizatia de participare este:

                   07→21.04.2017 = 60 lei;

ATENTIE

Regimul eliminator propriu-zis incepe cand vom cunoaste cei mai buni 32 de sportivi la start, efectuand cronometrarea initiala individuala a fiecarui participant, pentru a stabilii ordinea de start si imperecherea in serii. Toate detaliile despre desfasurare vor fi explicate in prezentul regulament.

Dorim sa va oferim o experienta placuta la XCE CENTRAL. Insa, daca reusiti o clasare in afara fazelor finale eliminatorii, organizatorul ofera ocazia sa primiti inapoi 50% din valoarea cotizatiei de participare (prin transfer bancar, dupa incheierea competitiei). Trebuie doar sa va exprimati aceasta dorinta, in scris (prin completarea unui formular), la Race Office, dupa ce se confirma clasamentul pentru definitivarea fazelor finale si daca se intrunesc restul conditiilor prezentate in acest regulament. Incercam aceasta premiera, pentru a nu se naste discutii ca s-a achitat cotizatia iar participantul a parcurs doar de 1-2 ori traseul si apoi este eliminat.

 

3.4    Cotizatia de participare se achita in contul organizatorului, Asociatia TOTAL CYCLING CLUB – IBAN: RO16 BTRL RON CRT03 7335 7801, deschis la BANCA TRANSILVANIA, cu mentiunea: Nume Prenume | Cotizatie participare XCE CENTRAL.

3.5    In caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, cotizatia de participare nu se returnează.

3.6    Organizatorul nu va suporta in nici un fel costuri adiacente (transport, cazare, masa, etc.) ale participantilor si nici nu poate fi tras la raspundere in cazurile extreme care ar putea duce la anularea cursei.

 

 1. Pachetul de inscriere

4.1    Continutul pachetului de inscriere va fi anuntat in timp util, pe site-ul competitiei.

 

 1. Categorii – Curse – Premii

5.1    Desfasurarea competitiei XCE CENTRAL se va face parcurgand contratimp, traseul de concurs, la indicatiile si in cadrul programarii afisate de catre organizator.

Vor exista doar diferentieri pe baza de gen, respectiv vom avea categoriile Masculin si Feminin, iar singurul prag referitor la varsta este dat de cei 18 ani, varsta care trebuie sa fie implinita in ziua competitiei, sau mai devreme de aceasta.

5.2    In cadrul competitiei XCE CENTRAL se vor desfasura 2 curse, pe acelasi traseu.

5.2.1.                                      Cursa MASCULINA:

– concurentii inscrisi vor fi cronometrati individual, si vor pleca pe traseu la distante de aprox. 30 de secunde unul fata de celalalt; 

– vom avea la start 32 de participanti (impartiti in 8 serii), cu cei mai buni 32 de timpi de parcurgere a traseului;

– se vor duela in sistem eliminator, cate 4 concurenti care vor lua startul in acelasi timp intr-o serie;

– se califica mai departe intr-o serie superioara, detinatorii celor mai buni 2 timpi din seria in care tocmai au concurat;

– noile imperecheri se formeaza in functie de ordinea initiala de start si de locurile 1 si 2 obtinute in seria castigata, conform anexei nr. 1.

– daca vom avea la startul calificarilor libere un numar de peste 70 de concurenti, vom lua in considerare alcatuirea a inca unei ramuri de 32 de participanti (deci inca 8 serii), si vom avea 64 de concurenti care vor evolua in sistem eliminator.

5.2.2.                                      Cursa FEMININA:

– se va desfasura doar daca avem inscrise minim 8 concurente;

– se vor face calificari si apoi faze eliminatorii in functie de clasamentul din calificari;

 

5.3    Competitia se desfasoara pe traseu marcat corespunzator, de tip circuit, de aprox.

930 m / tura, si 20 m dif + de nivel / tura.

5.4    Premierea are loc la finalul evenimentului, dupa omologarea rezultatelor, conform programului.

5.5    PREMII

Totalul in bani al premiilor oferite este de 2300 lei.

Masculin – Loc:       1      2     3     4    5     6   7   8

– Premiu:   600  250  200 150 100 100 50 50

Feminin – Loc:        1      2     3     4    5   6   7   8

– Premiu:     300  150  100  50  50  50 50 50

 

 1. Proceduri de concurs

6.1    Programul evenimentului

Cursele din cadrul competitiei XCE CENTRAL se vor organiza dupa programul pus la dispozitie de organizator:

22 Aprilie

16:00-19:30 – Recunoastere / marcare / amenajare traseu de catre organizatori;

23 Aprilie

06:00-08:30 – Recunoastere / marcare / amenajare traseu de catre organizatori;

09:00 – 10:30 – Preluare pachete de start;

09:00 – 10:30 – Antrenamentele sunt permise pe traseu pentru toti participantii;

10:45 – Sedinta Tehnica – Zona de start;

11:00 – START → Calificari –  Contratimp individual pe traseu, pentru stabilirea clasamentului initial pentru fazele eliminatorii;

12:00 – FINIS ← Califcari

12:15 –  START → Optimi de finala → Sferturi → Semifinale → Finale

13:30 – FINIS ← Fazele finale

13:45 –  Rezultate oficiale

14:00 – PREMIEREA

Nota: In functie de evolutia curselor, numarul de concurenti, se pot face modificari asupra programului chiar la fata locului, asadar va rugam sa fiti mereu atenti la anunturile facute.

6.2    Sedinta tehnica, va fi tinuta pentru toti participantii in ziua de competitiei, inainte de start. In cursul sedintei tehnice participantii vor fi informati asupra traseului, sistemului de desfasurare a competitiei, eventuale modificari, precum si a regulilor pe care sunt obligati sa le respecte. Nu ne asumam eventuale reclamatii ulterioare, despre traseu, dificultatea acestuia, etc., daca nu s-a parcurs regulamentul, site-ul si sedinta tehnica a acestei competitii.

6.3    Recunoasterea traseului / Antrenament oficial

Concurentii au posibilitatea de a recunoaste traseul de concurs in intervalul de timp programat de organizator. Recunoasterea traseului si antrenamentul oficial se fac pe bicicleta, respectand indicatiile oficialilor, unde e cazul.

6.4    Cronometrarea, se face la zecime de secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe cipuri de cronometrare, plasate pe numarul de concurs.

6.5    Numerele de concurs se atribuie in ordinea inscrierilor valide.

Preluarea numarului de concurs si a pachetului de inscriere se face personal, pe baza unui act de identitate in locul si orele stabilite de organizator, conform informatiilor publicate pe site.

Numarul de concurs trebuie purtat vizibil pe toata durata cursei pe ghidonul bicicletei.

6.6    Startul si sosirea. Pentru fiecare cursa in parte startul se va da la data si ora stabilita de organizator si anuntata pe site-ul competiţiei. Startul si sosirea coincid ca zona de desfasurare, dar vor diferii ca amplasare exacta, adica cei care vor termina nu vor intra peste cei care se pregatesc sa plece in viitoarea serie.

 

 1. Traseul de concurs

7.1    Fiecare concurent trebuie sa parcurga intreg traseul.

7.2    Retragerea din cursa din alt motiv decat cel de accident, se poate face doar la arbitrii de traseu. Concurentul care nu mai poate sau nu doreste sa continuie cursa, are obligaţia sa informeze cel mai apropiat arbitru de traseu care va consemna retragerea sa.

 1. Echipament obligatoriu

8.1    Urmatoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: bicicleta mountain bike in stare buna de functionare, casca de protectie ciclism, numarul de concurs (pus la dispozitie de catre organizator) sa fie vizibil, fixat de ghidon. Bicicletele acceptate la startul competitiei vor fi acelea care se pun in miscare exclusiv prin efortul depus de ciclist, si fara vreun fel de asistenta suplimentara (E-bike)

8.2    Va recomandam utilizarea echipamentelor speciale pentru ciclism (manusi, imbracaminte specifica, set scule, camera, etc.).

 

 1. Penalizari / Descalificari

9.1    Nerespectarea regulilor de recunoastere a traseului de concurs si de participare in concurs, atrag descalificarea concurentului.

9.2    Trecerea incorecta a liniei de sosire atrage descalificarea concurentului.

9.3    Lipsa / neutilizarea echipamentului obligatoriu atrage descalificarea concurentului.

9.4    Lipsa de respect pentru ceilalti concurenti, spectatori si organizatori/voluntari (limbajul vulgar sau comportament nesportiv) determina descalificarea concurentului.

9.5    Nerespectarea indicatiilor personalului organizator (starter, arbitrii traseu, cronometrori, director cursa) atrage descalificarea concurentului.

 

 1. Protecţia mediului înconjurător

10.1  Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje in orice loc de pe traseu în afara celor amenajate.

 

 1. Reclamatii / Contestatii

11.1  Reclamatiile si contestatiile se depun in scris comitetului de concurs, la Race Office, in decurs de 15 minute de la finish-ul oficial.

11.2  Cotizatia de contestatie este de 100 de lei, suma fiind restituita in cazul in care se aproba contestatia.

 

 1. Modificarea programului / alte decizii privind desfasurarea competitiei

12.1  Organizatorul poate opri temporar sau anula o cursa daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta.

12.2  Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului sau a programului.

ANEXA

Data redactarii finale:                                            DÎRNESCU DORIN-DUMITRU

06.04.2017                                                           Presedinte: TOTAL CYCLING CLUB

Timp ramas