Info XCE

Cross Country Eliminator este o cursa dinamica pe o tura scurta (1 km +-), cu un traseu similar unuia de Cross Country, cu 4 rideri la start si în cadrul căruia 2 rideri merg în etapa următoare, iar 2 sunt eliminați. Traseul este conceput competitiv pe toata lungimea acestuia si va include urcări, coborâri, porțiuni tehnice și porțiuni de plat. Toti participantii vor trece prin runda de calificare, in urma careia vor fi selectati cei mai buni 32 sportivi.

În conformitate cu rezultatele din calificari, in urmatoarea mansa se va pleca in serii cate 4 sportivi, dintre care doar doi rideri merg în etapa următoare, iar alti doi sunt eliminați.

Calificarile — se vor desfasura in formatul unei curse individuale pe o tura. Cei mai buni 32 participanti (8х4) acced in etapa finala. Startul se ia conform listei la interval de 30 sec – 1 min. Participantii care vor intarzia la start, vor putea sa reia startul la finalul rundei de calificare, cu o penalizare de 15 sec. Fetele iau startul separat, inaintea curselor rezervate baietilor.

Runda finala — se va desfasura in formatul unor curse cu eliminare in conformitate cu tabelul cuprins in Anexa nr.1 din Regulament.

Timp ramas